Vingårdsyogan – Vin och yoga i kombination

Vin och yoga har ofta mycket gemensamt, sinnesnärvaro och njutning ett exempel. Därför har vin och yoga i kombination en naturlig plats på The Winery Hotel. Ett flertal yoga- och vinaktiviteter anordnas, däribland en weekend dedikerad yoga, mat och vin, sinnesmeditationen pop your senses – där vinprovningen tar plats i yogasalen – och kundaliniyoga med avslutande pizza varje måndag. Nu The Winery Hotel ännu ett steg närmare den perfekta balansen mellan allt det goda i livet – vingårdsyogan är här.

– Vi tar med oss yogan till vårt vins hemland, Italien. Sinnligheten både i vinprovning och i yoga förhöjs när omgivningen bjuder på doften av rosmarin, citronblom, smaken av färska tomater och den toscanska landsbygdens evinnerliga skönhet. Det var faktiskt på en sådan här resa som idén kring vinyoga på The Winery Hotel faktiskt föddes, säger Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel.

Vingården Terreno i Chianti Classico i Toscana drivs av familjen Ruhne sedan 30 år tillbaka. Här görs vinet med hantverk och kärlek. Mitt ibland gårdens natursköna miljöer med olivlundar, vinfält och cypresser ligger ett flertal pittoreska lanthus samt en härligt svalkande pool.

– Att göra yoga på Terreno är bland det härligaste som finns, det menar Anita och Per Söder från Yogamottagningen som ligger bakom alla yogaaktiviteter tillsammans med The Winery Hotel och vingården Terreno.

Programmet på yogaresan innefattar inte bara yoga utan även en hel del vin och mat. Dessutom får gästerna kunskap kring det arbete som ligger bakom en flaska vin tack vare en personlig guidning av vinproducenten Sofia Ruhne.

– Upplevelsen blir en total djupdykning i det goda livet och allt det som får oss att må bra, menar hon.