Upptäck Palermo: 5 saker att göra i denna vackra stad

Om du planerar en rundtur i Italien, bör du definitivt åka till Palermo. Denna stad är känd för många saker som bland annat dess fantastiska och utsökta mat; om du reser till Palermo hittar du också ett stort utbud av historiska attraktioner, gamla byggnader och vackra stränder att utforska.

PalermoLåt oss upptäcka de 5 bästa sakerna att göra i Palermo:

Imponeras över Palermo Katedral

Denna gamla byggnad är verkligen fascinerande; här hittar du inflytande från flera kulturer och olika historiska perioder harmoniskt kombinerade. Resultatet är en komplex men ändå vacker katedral full av historiska och konstnärliga detaljer.

Besök matmarknaderna i Palermo

Matmarknader är ett roligt sätt att smaka på lokal och traditionell mat. De viktigaste matmarknaderna i Palermo är Ballaro, Cap och Vucciria som alla ligger i centrum av staden och är inte långt bort från de största attraktionerna. Här hittar du gatuförsäljare och butiker fulla av utsökt färsk frukt, grönsaker, kakor, bakverk och annan god mat.

Se opera på Teatro Massimo

Detta är en verkligt fascinerande del av Palermo som du inte bör missa. Denna teater är det tredje största operahuset i Europa (och den största i Italien). Du kan ta en rundtur, eller ännu bättre, se en opera, akustiken i denna teater är otrolig.

Besök de bisarra Capuchin-katakomberna

Kapucinermunkarna använde balsameringstekniker för att bevara kroppar och behålla dem i sina ursprungliga skick. I Capuchin-katakomberna i Palermo hittar du en makaber och enorm variation av begravningar och välbevarade kroppar från olika tidsperioder. Här har de över 8000 lik och mer än 1200 mumier.

Njut av Palermo’s mat

Maten är fantastisk i Palermo. Men om det är en sak du måste göra i Palermo är att äta Cannoli. Cannoli är den mest ikoniska sötsaken på Sicilien. De är friterade konditorivaror fyllda med söt ricotta med krossad choklad och godisskal. Om du är ett fan av sött ska du också prova deras glass.

Sola och bada vis Mondello strand

Bara 15 minuter norr om Palermo hittar du den vackra stranden Mondello. Detta är en fantastisk strand för att koppla av och njuta av det svala Medelhavsvattnet, den här stranden är lugn för det mesta, men det kan bli mycket folk under högsäsong. Här hittar du också en enorm brygga, restaurang och en bar. Du kan ta en buss för att ta dig dit, eller så kan du hyra en bil för en dag och spara tid genom att inte behöva vänta på bussen. Det finns gott om alternativ för att hyra en bil vid Palermos flygplats, om du bestämmer dig för att hyra en bil kan du också göra en resa till de omgivande städerna och njuta av det fantastiska landskapet runt omkring Palermo.